( Neneran wong roro kien mah lamun wis ngobrol, sampe ore
inget waktu )

aMaD : Pluk, sire ngerungu ore ning JAWA ane wong HAMIL
ngetokaken wedus ?

( Cipluk heran ngerungu aMaD ngomong, soale Cipluk
mah weruhe wong meteng/hamil kuen ngetokakene BAYI, tapi kelemen ane sing ngetokaken wedus. Bari kaget campur heran Cipluk nakon )
Cipluk ; Sing bener sih MaD ! mase wong meteng jeh ngetokaken wedus ?
aMaD : Wong sire mah angger, lamun ane wong GANTENG ngomong kuen ore ilok percaye, Lamun ore percaye mah deleng bae dewek merane Pluk !
Cipluk : Sire mah kite nakon konon jeh di anggep ore percaye. La adoh geh brangakat ning JAWA ne MaD !
aMaD : Emang sirane pengen ngedeleng sing parek tah ? Ane kuh ning mancak wong meteng ngetokaken kebo Pluk !

( Cipluk kaget maning barang ngerungu ane wong meteng
ngetokaken kebo. Saking penasaranE, Cipluk langsung
berangkat ning mancak arep ngebuktikaken omongane aMaD.
Barang wis tekang mancak, aMaD langsung ngajak ning
umahe wong meteng sing due kebo, kebeneran wong sing due
kebo lagi ngetokaken kebo sing jero kandang )

aMaD : Kuh deleng dewek lamun ore percaye mah Pluk !

( Barang ngerungu aMaD kon deleng dewek, Cipluk langsung NgeGereNG )
Cipluk : Wong aneh bae sire mah MaD !
Sangke kite mah wong meteng
ngetokaken kebo kuen sing di lahirakene kebo ! Lamun kuen
mah arane wong meteng ngetokaken kebo sing jero kandang!

( Beres Ngomong konon, Cipluk langsung Purik, terus langsung manjing ning jero
kandang kebo saking UWeNeKE ning aMaD )
----- S U W A NG K U T _ B A E ...!!! -----
Share To:

SeputarBanten.com

Media Berita Seputar Banten

Post A Comment: