( Sesubuhan aMaD & Cipluk wis pade USREG, kaya ne
arep pade pelesiran kuen )

Cipluk : MaD, PIKNIKe ngajak Mameu ore ?
aMaD : ore usah Pluk, Mameu mah bakale gawE Paleng ning kite Bae Pluk !
Cipluk : GawE paleng kelemen MaD ? kan endah rame lamun Mameu melu mah MaD ?
aMaD : Wis senajan Mameu ore melu geh bakale rame ning kane mah Pluk !
Cipluk : Iye wis lah ari konon mah, kite nurut bae. Terus kapan keh arep brangkate MaD ?
aMaD : La iye saiki geh, mase taun arep Pluk ! Wis gancang di gawa ni kabeh peralatane kuh !

( Barang ngerungu kon di gawani kabeh peralatane, Cipluk
bingung )

Cipluk : Emang peralatan ape sing arep di gawani MaD ? wong cuma ane sendal jepit karo petromak doang jeh, emang gena ape sih sendal jepit karo PETROMAKe kien MaD ?

" La wong sire mah takone sing aneh2 bae Pluk ! Jereh mau pengen PIKNIK bari bakar2an. Makane ngko bengi
sire arep tak ajak NGOBOR IWAK karo MANUK PUYUH, kan
enak bakar2an ne lamun ulih iwak karo manuk puyuh mah,
udu Pluk ?

( Cipluk langsung MELENGKEK ngerungu aMaD ngajak
NGOBOR IWAK ning sawah )

" Wong sire mah, sangke kite mah arep ngajak piknik kuen
ning PANTAI , gane jeh ning KUBANG. Wis lah ari konon mah
ore jadi melu kitane MaD ! Los pangan bae dewek PETROMAKe kuh MaD !
( Cipluk langsung ngeloyong bari nyokot sendal JEPIT )

------- S U W A NG K U T _ B A E ...!!! --------
Share To:

SeputarBanten.com

Media Berita Seputar Banten

Post A Comment: