( Lamun aMaD Lan Cipluk lagi ngobrol mah pasti ore jadi
benere )

aMaD : Pluk, sire pengen sugih ore ?
Cipluk : La iye pengen geh, emang weruh tah cara ne MaD ?
aMaD : Wong sire mah, makane aje ilok nganggap remeh ning
wong Ganteng iku Pluk
!
( Cipluk mulai takjub ngerungu Kaum DHAFA/ aMaD ngomong mengkonon. Saking penasaran pengen weruh, Cipluk langsung nakon maning )
" Ye wis saiki ore tak anggap remeh kih ! trus premen cara
ne MaD ?

( Bari serius aMaD nerangaken cara ne )
" Wis rungukaken kih Pluk ! Saiki sire lunge ning KUBURAN ngegawe PACUL, terus di keduk kuh kuburan sing wis jadi
BEBALUNG.

( aMaD Durung peragat ngmong, Cipluk langsung kaget )
" Wong sire mah ngomong asal bae Pluk ! Mase kite kon
NGEDUK kuburan, terus arep di apa kaken BEBALUNGe !?

( Bari rade sewot aMaD langsung Nyaut )
"Wong sire mah jadi uwong jeh TOSBLO Pluk ! Ning Endi2 geh
lamun arep SUGIH mah kudu BANTING-TULANG megawene
Pluk !

( Barang ngerungu aMaD ngomong Banting-Tulang, Cipluk langsung MUNCLAK-MUNCLAK )
" La kelemen udu TULANG sire bae sing tak banting ! Endah sekalian gelis SUGIH !!
( Bari Ngebanting-banting PACUL Cipluke, saking Uweneke ning aMaD )

--------- S U W A NG K U T _ B A E ...!!! --------
Share To:

PortalMuslim.com

Media Referensi Muslim - Amar Ma'ruf Nahi Munkar

Post A Comment: