( Wong iye dasar aMaD mah, mase ane pertunjukan BARONGSAY jeh di TUIMPUGI, La iye geh sing maen barongsay pading bocor. La uwis geh MaMeu maning bae sing di gawe Repot kon ngegawe ning UGD )

MaMeu : La udu MaD, mau ne premen sirane bise nuimpugi uwong kien ??

( Bari mencu2 aMaD ngejelasaken )
"Mengkenen kih ceritane Meu. Mau kan kite lagi melaku2, barang anu ngedeleng uwong ruame sembari sorak2, La kite jadi penasaran Meu ? ahire kite mareki sing lagi reramean kuen.. La barang tak deleng jeh kitane KUAGET ! wong ane SINGA lagi munclak2, La uwis geh spontan darah pahlawan kitane terpanggil.. Ore pikir panjang maning kite ngembili watu2 ning dedalan, terus tak RUANTEB2 aken ning SINGA kuen ! La barang wis tak RUANTEB jeh Kite nambah KUAGET maning Meu, wong singane kuen ngegoar2, mase singa jeh bise Nangis iye kan Meu ?

( MaMeu jawab bari setengah sumeh bercampur marah )
" La premen ore nangis MaD ! wong kuene uwong jeh mase di tuimpug kuh ore nangis ! sirane bae sing GEBLEG wis weruh iku arane BARONGSAY di sangke SINGA, La iye geh NGEGOAR - GOAR !

( Bari melembung aMaD ngomong jero ati )
"La wong salahe ngenggo jeh kelambi SINGA, La uwis geh tak RANTEB ! kelemen ore ngenggo kelambine SHINCAN bae ndah aman mah !!!

-------- S U W A NG K U T _ B A E...!!! --------
Share To:

SeputarBanten.com

Media Berita Seputar Banten

Post A Comment: