( Saking juwengkele ngedeleng kelakuan bocah2 sing bualaga lagane, MaMeu laju nasehati )
" Makane jadi uwong kuh sing bener, lamun sekole aje ilok minggat, barang di takoni mah jawabe NGAWAG ! Emang mbekan pade sing endi gaweu motor rombongan kuen ?!

( Di takoni mengkonon, BOCAH2 jawab asal asalan )
" Mbekan balik Sing ' NO SMOKING ' MEU ntas ngisi bensin !

( Mameu Bari mengkeredaken batuk, sembari mikir, ape Sing NO SMOKING kuen, nje di deleng tangane pade nyekel roko, tapi ko NO SMOKING, arep takon tapi gengsi, mase MaMeu Yai ore weruh, tapi berhubung puenasaran akhire MaMeu tetakon )
" Ko ngisi bensin ning NO SMOKING CAH ?

( Barang ngerungu omongan MaMeu bocah2 pade nyekekek ngeguyuni MaMeu, bari ngomong asal asalan )
" Wah, MaMeu iki Payah, Mase ore weruh NO SMOKING, Makane lamun dolan nyebrang lampu merah geh MEu ndah weruh ?!

( Laju bocah2 langsung ngejelasaken )
" keh rongokaken Meu, "NO SMOKING kuen artine POM BENSIN ! Lamun ore percaye mah deleng bae dewek, pasti ane tulisan NO SMOKING ning POM BENSIN mah Meu ?!

( Barang ngerungu iwak Bloso ngomong konon, Mameu langsung ngeluyur ore gelem ngerungu penjelasan sing bocah2 BLEHED bari Ngedumel )
" Wis ngomong be kare tembok Cah..!

----------- S U W A NG K U T _ B A E ...!!! --------
Share To:

PortalMuslim.com

Media Referensi Muslim - Amar Ma'ruf Nahi Munkar

Post A Comment: